НАТУРАЛИС - гъбен инсектицид - Beauveriabassiana

Препарата е регистриран

за третиране на семена срещу

телени червеи при картофи, царевица, слънчоглед!

По данни на фирмата производител, попадайки в почвата, внесен срещу телени червеи, гъбата атакува всички неприятели които се намират в почвата, като: хоботници, нощенки, акари, трипсове, скакалци и какво ли още не.

В същото време, щади полезните насекоми!

Продуктът съдържа живи спори на гъбата Beauveria bassiana –щам 74040. Щамът е получен по естествен път. Не е генно модифициран.Продуктът е създаден за контрол на : различни видове насекоми и акари по овощни,зеленчукови култури ,ягоди, технически култури ,декоративни растения и др.

Срещу: белокрилка,трипс,обикновен паяжинообразуващ акар, телен червей,листни въшки, средиземноморска плодова муха,черешова муха,обикновена крушова листна бълха, червен овощен акар, маслинов плодов червей

Прилагайте след като е смесен добре с вода. Правят се 3-4 пръскания през сезона през интервал от 5-7 дни. В случай на силен валеж пръскането да се повтори.
Използват се стандартни пръскачки. Разклатете добре преди употреба.Бъркалката на пръскачката да работи през целия период на пръскане. За да се осигури правилната дисперсия на продукта във вода, напълнете пръскачката наполовина, сипете Натуралис и тогава допълнете изцяло резервоара.

Прилагайте след като е смесен добре с вода.

Правят се 3-4 пръскания през сезона през интервал от 5-7 дни.

В случай на силен валеж пръскането да се повтори.

Фази от развитието на културата- през цялата вегетация.
Дози на приложение

  • - през листата 75-100 мл/дка
  • - картофи - 500-800 мл/100 кг семена


По данни от фирмата производител при:

  • - житни култури - доза 100 мл/100 кг. семе;
  • - при царевица -доза 600-800 мл. /100 кг. семе;
  • - при слънчоглед и рапица - доза 1-1,20 л/100 кг. семе

РЕЗУЛТАТИ

Как действа НАТУРАЛИС?

Натуралис - действа във всички стадии на неприятелите, контролира възрастните насекоми и акари, но особено силно е действието му върху яйцата и ларвите.

Конидиите на гъбата се задържат за кутикулата на насекомите и акарите,покълват и проникват в тялото на гостоприемника като по този начин го обхващат изцяло.

Смъртта се дължи на механичното проникване на мицела и последваща загуба на вода и хранителни вещества от жертвата,комбинирани с отделянето на хидролитични ензими.

След 3 до 5 дни насекомото умира, но спорите на гъбата Beauveriabassiana остава намножена многократно и продължава осигурява ЗАЩИТА.

Натуралис-контролира възрастните насекоми и акари, но особено силно е действието му върху яйцата и ларвите. Това значи, че насекомите трябва да се атакуват в началните стадии от тяхното развитие т.е. веднага след появата им. Действа срещу белокрилка, трипс, акари, листни въшки, крушова бълха, телени червеи.

Контрол на над 68 неприятеля! ЕКОпроп + Натуралис

Инвестирайте в следващите култури, като намалите плътността на бъдещата популация на вредители

Още информация: