EU_Organic_Logo_Colour_OuterLine_rgb-300ХЕЛИКОВЕКС - БИОЛОГИЧЕН ИНСЕКТИЦИД

Вирусен препарат

Активно вещество: Нуклеополихедровирус /Hear NPV->7.5 х 1012 вирусни тела на Helicoverpa armigera в литър

Доза на приложение:20 мл/дка

Подходящ за Биологично Земеделие.
Този тор е класифициран от FIBL като 100% натурален тор подходящ за биологичното земеделие.
Продуктът е регистриран в България
Удостоверение на БАБХ

Активно вещество: Нуклеополихедровирус /Hear NPV->7.5 х 1012 вирусни тела на Helicoverpa armigera в литър

При домати, патладжан, зелен фасул, грах, пъпеши, тиквички, маруля, салата, диня, чушки, праз, подправки, цветни култури, царевица, сладка царевица, тютюн и други зеленолистни култури на открито и в оранжерии.
Хеликовекс действа по един специфичен начин на ларвите на Helicoverpa armigera. Прилагането на HearNPV-трябва да се извършва върху яйцата в момент на начало на излюпване на ларвите.

В този момент ларвата е върху плода и влиза в контакт с вируса. Тогава ларвите са най податливи на инфекция с вирусите.
Заразяването става само след поглъщане от ларвите. Външната патология се характеризира със загуба на реактивност на ларвите на външни стимули и подуване на ларвата, последвано от лъскав външен вид и смъртност 4-6 дни след инфекция. От 6-тия ден нататък ларвите започват да умират и в последствие се втечняват, освобождавайки допълнително NPV и са в състояние да заразят други ларви/OECD-2002/ След перорален прием от ларвите органите им се запушват и при тази оклузия извлечените вириони/ODV/ се освобождават.
ХЕЛИКОВЕКС - БИОЛОГИЧЕН ИНСЕКТИЦИД
Нуклеокапсидите отдават микровласинките и влизат в епителните клетки на средното черво. Нуклеокапсидите се транспортират към ядрото и освобождават тяхното ДНК, последвано от ДНК репликация. Накрая всички органи се запушват и се получава хипертрофия на клетките и подуване на цялата ларва в края на инфекцията.
Механизъм на действие: Активната субстанция –нуклеополихедро вирус е изолиран от природата. Изключително селективен и ефикасен патоген.
ДОЗА: Продуктът се прилага в доза 100 ml- 200 ml на хектар или 10 ml – 20 ml на декар, чрез пръскане с

Начин на приложение и интервал на пръскане.: Хеликовекс се прилага през интервал от 8 слънчеви дни. Обикновено 3 пръскания за поколение са достатъчни. Да се пръска по възможност вечер.
Съхранение:
Съхранявайте на прохладно и проветриво място в оригинални опаковки, добре затворени и етикетирани.

Разрешен за употреба: срещу памуковата нощенка Helicoverpa armigera

При температура до 5°C на сянка.

Активно вещество: Нуклеополихедровирус /Hear NPV->7.5 х 1012 вирусни тела на Helicoverpa armigera в литър Доза на приложение:20 мл/дка Подходящ за Биологично Земеделие.Този тор е класифициран от FIBL като 100% натурален тор подходящ за биологичното земеделие.Продуктът е регистриран в БългарияУдостоверение на БАБХСрок на годност 2 години.