Технология и култури

Хитри търговци мамят земеделците с евтини имитиращи продукти за растителна защита! May/10/2020

Хитри търговци мамят земеделците с евтини имитиращи продукти за растителна защита!

Тази покупка, обаче, може да ви струва скъпо…

 

Едва ли е имало друг период от време, в който да се допуска пълен хаос в областта на прилаганите продукти за растителна защита, в това число и ПРЗ с биологичен произход. Главната цел на екипа на фирма Амитица е да се утвърдят устойчиви биологични практики за борба с вредителите по земеделските култури.

Във време на стремеж към цифровизация на нашето земеделие и обучаването на фермерите да работят в мрежа, да научават нови неща в областта на биопроизводството от цял свят, не можем да позволим на пазара да се предлагат некачествени продукти. Добре информираните фермери, които имат достатъчно познания, сами ще направят своя избор. При съществуващият бум от болести и ниска здравна култура, обществото ни се нуждае от здравословна храна, третирана с истински регистрирани продукти. Тази ниша трябва да бъде запълнена, но с много знания  и опит.

Находчиви търговци, обаче, заливат пазара с имитиращи продукти на ниски цени, подвеждайки земеделците за тяхното действие и ефективност. В момента множество такива продукти наподобяват регистрирания Ним Азал Т/С, който по данни на фирмата има изключителен ефект срещу 108 неприятеля. Продуктите произведени от дървото Ним са добре познати като биологични и са широко използвани, заради изключителната си ефективност срещу голям брой неприятели.

Както е добре известно - всички добри продукти имат копия. Тези продукти се предлагат на по-ниска цена, но изгодна ли е сделката?

Фирмата производител „Трифолио M“ – Германия създава два продукта, регистрирани в  Комисия по земеделието в ЕС.  В България „Трифолио М“ се представлява официално от фирма „Амитица“ ООД.

ТРИФОЛИО S ФОРТЕ – адювант.

- НИМ АЗАЛ Т/С – който съдържа растително масло и 10 хил. единици от активното вещество Азадирахтин.

Всеки от тези два продукта има свое специфично място и приложение. Ним Азал Т/С е основният продукт, а маслото Трифолио S Форте обикновено се използва за зимни пръскания, като прилепител, заради контактното си действие.

На пазара се появяват все повече продукти от типа Ним. Те се рекламират, като продукти, които приличат/наподобяват/заместват Ним Азал Т/С. Оказва се, че те съдържат растително масло, което не е пречистено и опитималното му съдържане на активни единици е 3 хил. единици Азадирахтин.

Рисковете в използването на такива продукти дори не могат да бъдат предвидени:

  •          Нерафинираните масла съдържат афлатоксини, които могат да бъдат изключително опасни за хората и за околната среда!
  •          При използване на нерегламентирана и неефективна растителна защита,  посевите остават незащитени.
  •          Тъй като имитиращите продукти не са регистрирани по надлежния ред, техният състав не се регулира от компетентните органи, така че не може да се предвиди какво въздействие могат да имат те върху посевите и околната среда.
  •          Продуктите с ниска цена, но висока доза на приложение, в крайна сметка струват доста по-скъпо на стопаните.  

Цената на мнимият продукт предлаган като Ним Азал Т/С варира от 60 до 80 лева за литър. Ако рекламата отговаряше на истината, то тази цена би могла да бъде конкурентна на цената на оригинала. Но в същност земеделците биват мамени да плащат тези суми за непречистено масло, с над три пъти по-ниско количество активно вещество!  

Така закупеният, на пръв поглед, евтин Ним Азал излиза много скъпо. Освен от реалното действие на продукта, измамените земеделци са лишени и от правилна и подробна информация, за неговото приложение, която е предоставяна на всички потребители на оригиналния продукт и е част от предоставяните услуги на фирма „Амитица“.

Дозата на приложение която се препоръчват търговците на имитиращите продукти е от 300 до 500 мл., което е два пъти повече от дозата на приложение на оригиналния продукт и логично оскъпява двойно наглед евтиния препарат!

Тоест: ако имитиращият препарат е купен на цена от 60 лева, то при тази доза на приложение реално цената става 120 лева.

Десетгодишният опит на фирма „Амитица“ с Ним Азал Т/С им е дал познанието и възможността да редуцира дозите на приложение. И в своята последователност те варират между  100 мл и 200 мл/дка, без да надвишава тази доза. Всичко това редуцира цената.

Важно е да знаете, че фирма „Амитица“ Ви предоставя оригинални, регистрирани продукти с доказан ефект, придружени с подробна информация за тяхното приложение и действие. Получавате не само качество, а и знание!

Оригиналният продукт Ним Азал Т/С е включен в Националната програма от мерки за контрол на доматен миниращ молец Tuta absoluta Meyick (Lepidoptera) и Национална програма за фитосанитарен контрол и борба с Drosophila suzukii.. Той е ефективен биологичен препарат за растителна защита за гризещи, смучещи, хранещи се с растението неприятели.

Други фактор спомагащи за неговата популярност са липсата на остатъчни количества, това, че щади пчелите и е напълно биологично. Специалистите от фирмата „Амитица“ ООД, която предлага Ним Азал Т/С на българския пазар работят усилено за това да предоставят информация за правилното му приложение, а хората, които са се докоснали до него са убедени в неговото качество и ефективност.

  •          Фитотоксичност – няма.
  •          Разрешително № 0071-ПРЗ/28.12.2015 г., издание 4 /27.06.2017г. На БАБХ

Сертификати:
БАБХ, FIBL

В днешната действителност, в земеделието, се наблюдава бързо разширяване на сектора. В него навлизат все повече хора, които искат да произвеждат храна за масова консумация, но не винаги се замислят какви препарати употребяват.

Това има отрицателно влияние върху качеството на селскостопанската продукция, в резултат на лоши земеделски практики и хаотично използване на пестициди. Всеки  прави своя избор до момент в който срещне силата на Закона.

 

НЕ НА МЕНТЕТАТА! НЕ НА НЕКОМПЕТЕНТНОСТТА В ОБЛАСТТА НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО!

НЕ НА ХОРАТА КОИТО ВРЕДЯТ НА ВАШЕТО ЗДРАВЕ!

НЕ НА ФАЛШИВИТЕ ПРОДУКТИ ЗА РАСТИТЕЛНА ЗАЩИТА!

ФИРМА АМИТИЦА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ПОДКРЕПЯ СВОИТЕ КОНКРЕТНИ ИНТЕРЕСИ В ОБЛАСТТА НА БИОЗЕМЕДЕЛИЕТО В БЪЛГАРИЯ!

Коментари

Паулина Хаджиева
Паулина Хаджиева 15.02.2021 Това,което прочетох във вашия сайт силно ме впечатли.Този научен подход към растителната защита изглежда много перспективен.Аз имам хоби градина,в която отглеждам домати,краставици,лози и овошки.Реших през новия сезон за доматите и краставиците да приложа вашата схема за защита.Затова си поръчах при вас нужните препарати.

Остави коментар

Новини

Новини

Хитри търговци мамят земеделците с евтини имитиращи продукти за растителна защита!

Хитри търговци мамят с евтини имитиращи Препарати

Тази покупка, обаче, може да ви струва скъпо… Едва ли е имало друг период от време, в който да се допуска пълен хаос в областта на прилаганите продукти з Тази покупка, обаче, може да ви струва скъпо… Едва ли е имало друг период от време, в който да се допуска пълен хаос в областта на прилаганите продукти з 2020-05-10T22:46:34+03:00 Хитри търговци мамят земеделците с евтини имитиращи продукти за растителна защита!

<h2>Тази покупка, обаче, може да ви струва скъпо&hellip;</h2> <p>&nbsp;</p> <p style="text-align: justify;"><strong><em>Едва ли е имало друг период от време, в който да се допуска пълен хаос в областта на прилаганите продукти за растителна защита, в това число и ПРЗ с биологичен произход. Главната цел на екипа на фирма Амитица е да се утвърдят устойчиви биологични практики за борба с вредителите по земеделските култури.</em></strong></p> <p style="text-align: justify;"><em>Във време на стремеж към цифровизация на нашето земеделие и обучаването на фермерите да работят в мрежа, да научават нови неща в областта на биопроизводството от цял свят, не можем да позволим на пазара да се предлагат некачествени продукти. Добре информираните фермери, които имат достатъчно познания, сами ще направят своя избор. При съществуващият бум от болести и ниска здравна култура, обществото ни се нуждае от здравословна храна, третирана с истински регистрирани продукти. Тази ниша трябва да бъде запълнена, но с много знания&nbsp;&nbsp;и опит.</em></p> <p style="text-align: justify;">Находчиви търговци, обаче, заливат пазара с имитиращи продукти на ниски цени, подвеждайки земеделците за тяхното действие и ефективност. В момента множество такива продукти наподобяват регистрирания&nbsp;<strong>Ним Азал Т/С, който по данни на фирмата има изключителен ефект срещу 108 неприятеля.&nbsp;</strong>Продуктите произведени от дървото Ним са добре познати като биологични и са широко използвани, заради изключителната си ефективност срещу голям брой неприятели.</p> <p style="text-align: justify;">Както е добре известно - всички добри продукти имат копия. Тези продукти се предлагат на по-ниска цена, но изгодна ли е сделката?</p> <p style="text-align: justify;">Фирмата производител &bdquo;Трифолио&nbsp;M&ldquo; &ndash; Германия създава два продукта, регистрирани в&nbsp;&nbsp;Комисия по земеделието в ЕС.&nbsp;&nbsp;<strong>В България &bdquo;Трифолио М&ldquo; се представлява официално от фирма &bdquo;Амитица&ldquo; ООД.</strong></p> <p style="text-align: justify;">-&nbsp;<a class="btn btn-default" href="https://amiti.org/product/trifolio-s-forte" target="_blank" rel="noopener"><span style="font-size: 12pt;"><strong>ТРИФОЛИО&nbsp;S&nbsp;ФОРТЕ</strong></span>&nbsp;</a>&ndash; адювант.</p> <p style="text-align: justify;">- <a href="https://amiti.org/product/nim-azal-tc-insekticid-akaricid-sistemen"><span style="font-size: 12pt;"><strong>НИМ АЗАЛ Т/С</strong></span></a>&nbsp;&ndash; който съдържа растително масло и&nbsp;<strong>10 хил. единици от активното вещество Азадирахтин.</strong></p> <p style="text-align: justify;">Всеки от тези два продукта има свое специфично място и приложение. Ним Азал Т/С е основният продукт, а маслото Трифолио&nbsp;S&nbsp;Форте обикновено се използва за зимни пръскания, като прилепител, заради контактното си действие.</p> <p style="text-align: justify;">На пазара се появяват все повече продукти от типа Ним. Те се рекламират, като продукти, които приличат/наподобяват/заместват Ним Азал Т/С. Оказва се, че те съдържат растително масло, което&nbsp;<strong>не е пречистено и опитималното му съдържане на активни единици е 3 хил. единици Азадирахтин.</strong></p> <p style="text-align: justify;"><strong>Рисковете в използването на такива продукти дори не могат да бъдат предвидени:</strong></p> <ul style="text-align: justify;"> <li>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<strong>Нерафинираните масла съдържат афлатоксини, които могат да бъдат изключително опасни за хората и за околната среда!</strong></li> <li>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<strong>При използване на нерегламентирана и неефективна растителна защита,&nbsp;&nbsp;посевите остават незащитени.</strong></li> <li>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<strong>Тъй като имитиращите продукти не са регистрирани по надлежния ред, техният състав не се регулира от компетентните органи, така че не може да се предвиди какво въздействие могат да имат те върху посевите и околната среда.</strong></li> <li>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<strong>Продуктите с ниска цена, но висока доза на приложение, в крайна сметка струват доста по-скъпо на стопаните.&nbsp;&nbsp;</strong></li> </ul> <p style="text-align: justify;">Цената на мнимият продукт предлаган като Ним Азал Т/С варира от 60 до 80 лева за литър. Ако рекламата отговаряше на истината, то тази цена би могла да бъде конкурентна на цената на оригинала. Но в същност земеделците биват мамени да плащат тези суми за непречистено масло,&nbsp;<strong>с над три пъти по-ниско количество активно вещество</strong>!&nbsp;&nbsp;</p> <p style="text-align: justify;">Така закупеният, на пръв поглед, евтин Ним Азал излиза много скъпо. Освен от реалното действие на продукта, измамените земеделци са лишени и от&nbsp;<strong>правилна и подробна информация, за неговото приложение, която е предоставяна на всички потребители на оригиналния продукт и е част от предоставяните услуги на фирма &bdquo;Амитица&ldquo;.</strong></p> <p style="text-align: justify;">Дозата на приложение която се препоръчват търговците на имитиращите продукти е от&nbsp;<strong>300 до 500 мл</strong>., което е&nbsp;<strong>два пъти повече от дозата на приложение на оригиналния продукт и логично оскъпява двойно наглед евтиния препарат!</strong></p> <p style="text-align: justify;">Тоест: ако имитиращият препарат е купен на цена от 60 лева, то при тази доза на приложение реално цената става 120 лева.</p> <p style="text-align: justify;"><strong>Десетгодишният опит на фирма &bdquo;Амитица&ldquo; с Ним Азал Т/С им е дал познанието и възможността да редуцира дозите на приложение. И в своята последователност те варират между&nbsp;&nbsp;100 мл и 200 мл/дка, без да надвишава тази доза. Всичко това редуцира цената.</strong></p> <p style="text-align: justify;"><strong><em>Важно е да знаете, че фирма &bdquo;Амитица&ldquo; Ви предоставя оригинални, регистрирани продукти с доказан ефект, придружени с подробна информация за тяхното приложение и действие. Получавате не само качество, а и знание!</em></strong></p> <p style="text-align: justify;"><strong>Оригиналният продукт Ним Азал Т/С&nbsp;</strong><strong>е включен в Националната програма от мерки за контрол на доматен миниращ молец Tuta absoluta Meyick (Lepidoptera)&nbsp;и&nbsp;</strong><a href="http://www.babh.government.bg/userfiles/files/RZ/Reg/Nationalna%20programa_FINAL_podpis.pdf">Национална програма за фитосанитарен контрол и борба с Drosophila suzukii.</a>. Той е ефективен биологичен препарат за растителна защита за гризещи, смучещи, хранещи се с растението неприятели.</p> <p style="text-align: justify;">Други фактор спомагащи за неговата популярност са липсата на остатъчни количества, това, че щади пчелите и е напълно биологично. Специалистите от фирмата &bdquo;Амитица&ldquo; ООД, която предлага Ним Азал Т/С на българския пазар работят усилено за това да предоставят информация за правилното му приложение, а хората, които са се докоснали до него са убедени в неговото качество и ефективност.</p> <ul style="text-align: justify;"> <li>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Фитотоксичност &ndash; няма.</li> <li>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<strong>Разрешително № 0071-ПРЗ/28.12.2015 г., издание 4 /27.06.2017г.&nbsp;На БАБХ</strong></li> </ul> <p style="text-align: justify;"><strong>Сертификати:</strong><br />БАБХ, FIBL</p> <p style="text-align: justify;">В днешната действителност, в земеделието, се наблюдава бързо разширяване на сектора. В него навлизат все повече хора, които искат да произвеждат храна за масова консумация, но не винаги се замислят какви препарати употребяват.</p> <p style="text-align: justify;">Това има отрицателно влияние върху качеството на селскостопанската продукция, в резултат на лоши земеделски практики и хаотично използване на пестициди. Всеки&nbsp;&nbsp;прави своя избор до момент в който срещне силата на Закона.</p> <p style="text-align: justify;">&nbsp;</p> <p style="text-align: justify;"><strong>НЕ НА МЕНТЕТАТА! НЕ НА НЕКОМПЕТЕНТНОСТТА В ОБЛАСТТА НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО!</strong></p> <p style="text-align: justify;"><strong>НЕ НА ХОРАТА КОИТО ВРЕДЯТ НА ВАШЕТО ЗДРАВЕ!</strong></p> <p style="text-align: justify;"><strong>НЕ НА ФАЛШИВИТЕ ПРОДУКТИ ЗА РАСТИТЕЛНА ЗАЩИТА!</strong></p> <p style="text-align: justify;"><strong>ФИРМА АМИТИЦА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ПОДКРЕПЯ СВОИТЕ КОНКРЕТНИ ИНТЕРЕСИ В ОБЛАСТТА НА БИОЗЕМЕДЕЛИЕТО В БЪЛГАРИЯ!</strong></p>

,

Паулина Хаджиева Паулина Хаджиева

2021-02-15T21:47:51+02:00
Това,което прочетох във вашия сайт силно ме впечатли.Този научен подход към растителната защита изглежда много перспективен.Аз имам хоби градина,в която отглеждам домати,краставици,лози и овошки.Реших през новия сезон за доматите и краставиците да приложа вашата схема за защита.Затова си поръчах при вас нужните препарати.
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки