Технология и култури

ДФЗ одобри половин милион лева за борба с доматения молец в оранжериите Apr/24/2020

ДФЗ одобри половин милион лева за борба с доматения молец в оранжериите

Заявления ще се приемат от 9 март до 30 септември

Оранжерийните производители ще получат финансова подкрепа от 500 хил. лева за борба с вредителите по доматите за 2020 г. по схемата „Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по „Национална програма от мерки за контрол на доматен миниращ молец - Tuta absoluta Meyrick (Lepidoptera)“, съобщиха от „Разплащателна агенция” към Държавен фонд „Земеделие”. Ресурсът е утвърден с решение на управителния съвет на ведомството. 

Приемът на заявления по схемата ще бъде отворен от 9 март до 30 септември 2020 г. В срок до 30 октомври кандидатите по схемата трябва да представят отчетни документи за закупените и приложени продукти и средства за растителна защита за контрол на доматения миниращ молец. Срокът за изплащане на помощта е 15 декември. 

В борбата с Доматения Миниращ Молец /Тута Абсолюта/ можете да се доверите на доказаната и ефективна технология на Амитица, спечелила отличие за иновация на Международен панаир АГРА 2020.

Можете да установите летеж с лепливи уловки+феромон и да си осигурите до 96% защита с нашите шампиони Ним Азал Т/С и Рапакс

За повече информация моля свържете се с нас на: office@amiti.org и тел.: 0888 77 33 77, 0888 30 50 20 

Подпомагането има за цел да компенсира разходите на оранжерийните зеленчукопроизводители, направени за продукти за растителна защита срещу миниращия молец. Размерът на субсидирането ще покрива до 100% от цената на закупените препарати и средства за борба с вредителя, но не може да надхвърля сумата от 2500 лв./хектар с ДДС. 

Право на финансова подкрепа имат малки и средни предприятия – земеделски стопани, които отглеждат домати в оранжерии с площ от най-малко 1 декар (0,1 хектара). Градинарите трябва да представят декларация за наличие на доматен молец в парниците си. При масово намножаване на вредителя по други зеленчукови култури (пипер, патладжан и картофи) се предоставя предписание от областните дирекции по безопасност на храните за необходимостта от извършване на действия по предотвратяване разпространението на неприятеля. 

От ДФЗ припомнят, че за подпомагане се приемат разходи за продукти за растителна защита, които са извършени след подаване на заявлението за кандидатстване в ДФЗ и преди дейността по контрол на вредителите да е започнала.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Новини

Новини

ДФЗ одобри половин милион лева за борба с доматения молец в оранжериите

ДФЗ одобри половин милион лева за борба с доматения молец в оранжериите

Заявления ще се приемат от 9 март до 30 септемвриОранжерийните производители ще получат финансова подкрепа от 500 хил. лева за борба с вредителите по дома Заявления ще се приемат от 9 март до 30 септемвриОранжерийните производители ще получат финансова подкрепа от 500 хил. лева за борба с вредителите по дома 2020-05-05T11:52:32+03:00 ДФЗ одобри половин милион лева за борба с доматения молец в оранжериите

<p>Заявления ще се приемат от 9 март до 30 септември</p> <p><strong>Оранжерийните производители ще получат финансова подкрепа от 500 хил. лева за борба с вредителите по доматите за 2020 г. по схемата &bdquo;Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по &bdquo;Национална програма от мерки за контрол на доматен миниращ&nbsp;молец&nbsp;- Tuta absoluta Meyrick (Lepidoptera)&ldquo;</strong>, съобщиха от &bdquo;Разплащателна агенция&rdquo; към Държавен фонд &bdquo;Земеделие&rdquo;. Ресурсът е утвърден с решение на управителния съвет на ведомството.&nbsp;</p> <p><strong>Приемът на заявления по схемата ще бъде отворен от 9 март до 30 септември 2020 г.</strong>&nbsp;В срок до 30 октомври кандидатите по схемата трябва да представят отчетни документи за закупените и приложени продукти и средства за растителна защита за контрол на доматения миниращ молец. Срокът за изплащане на&nbsp;помощта&nbsp;е 15 декември.&nbsp;</p> <p><strong>В борбата с Доматения Миниращ Молец /Тута Абсолюта/</strong>&nbsp;можете да се доверите на доказаната и ефективна технология на Амитица, спечелила отличие за иновация на&nbsp;Международен панаир АГРА 2020.</p> <p>Можете да установите летеж с лепливи уловки+феромон и да си осигурите до 96% защита с нашите шампиони&nbsp;<a href="https://amiti.org/product/nim-azal-tc-insekticid-akaricid-sistemen">Ним Азал Т/С</a>&nbsp;и&nbsp;<a href="https://amiti.org/product/rapaks">Рапакс</a></p> <p>За повече информация моля свържете се с нас на: office@amiti.org и тел.: 0888 77 33 77, 0888 30 50 20&nbsp;</p> <p>Подпомагането има за цел да компенсира разходите на оранжерийните зеленчукопроизводители, направени за продукти за растителна защита срещу миниращия молец.&nbsp;<strong>Размерът на субсидирането ще покрива до 100% от цената на закупените препарати и средства за борба с вредителя</strong>, но не може да надхвърля сумата от 2500 лв./хектар с ДДС.&nbsp;</p> <p><strong>Право на финансова подкрепа имат малки и средни предприятия &ndash; земеделски стопани, които отглеждат домати в оранжерии с площ от най-малко 1 декар (0,1 хектара)</strong>. Градинарите трябва да представят декларация за наличие на доматен молец в парниците си. При масово намножаване на вредителя по други зеленчукови култури (пипер, патладжан и картофи) се предоставя предписание от областните дирекции по безопасност на храните за необходимостта от извършване на действия по предотвратяване разпространението на неприятеля.&nbsp;</p> <p>От&nbsp;ДФЗ&nbsp;припомнят, че за подпомагане се приемат разходи за продукти за растителна защита, които са извършени след подаване на заявлението за кандидатстване в ДФЗ и преди дейността по контрол на вредителите да е започнала.</p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки